Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Μία ομάδα φοιτητών, γύρω στα 1986 ιδρύει την Κοινότητα. Πρόκειται για την πρώτη φοιτητική ομάδα της Κομοτηνής. καλλιτεχνικό ορόσημο του φοιτητικού κόσμου της πόλης.
Η "Κοινότητα" είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές και νέους της πόλης κι η συμμετοχή τους σ΄ αυτή είναι ελεύθερη, χωρίς συνδρομή, χωρίς κομματικές θέσεις, ανεξάρτητη από παραταξιακά συμφέροντα. Βασική προϋπόθεση, η όρεξη. Η όρεξη για δημιουργία, για πολιτισμό, για συνεργασία.
Ως θαμώνας στο στέκι θα έχεις τη δυνατότητα να συναντηθείς με άγνωστα άτομα, να κάνεις νέες παρέες, να επικοινωνήσεις, να γνωρίσεις άλλες απόψεις και ιδέες.

Κοινότητα Νέων 1995 Αλάβαστρο, μετά την εκδήλωση στο Rex
 με τη συνεργασία και συμμετοχή των παιδιών από την μειονότητα.
Οι δράσεις μας ποικίλλουν. Από φωτογραφικές εκθέσεις των μελών, ανοιχτές κινηματογραφικές προβολές, συγγραφικούς διαγωνισμούς, παραστάσεις,θεατρικά παιχνίδια, πάρτυ και συζητήσεις. Σταθερά ωστόσο αποτελεί το "Φεστιβάλ των Αλκυονίδων".  Μια ολιγοήμερη γιορτή πολιτισμού και συνεργασιών που ξεκινά από το στέκι και εξαπλώνεται σε όλη την πόλη.

Συνέλευση στο παλιό στέκι, διατηρητέο
 Πατριάρχου Ιωακείμ 


Γενικότερα, η "Κοινότητα" βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το στέκι αυτοσυντηρείται στις περισσότερες ανάγκες του και η συμμετοχή είναι καθαρά εθελοντική. Η λειτουργία των τμημάτων προκύπτει από συλλογική δουλειά των μελών. Εδώ όλοι έχουν φωνή και λόγο. Στην "Κοινότητα" θα βρεις νέους να μιλούν για τέχνη, φωτογραφία, κινηματογράφο, μουσική, λογοτεχνία και να εξωτερικεύουν ομαδικές δράσεις σ' όλη την πόλη. Παράλληλα στην "Κοινότητα" υπάρχει το διοικητικό συμβούλιο. Η ύπαρξη του είναι τυπική και μαζί με την ομάδα συντονισμού και τα μέλη των τμημάτων λαμβάνουν αποφάσεις στην καθιερωμένη "γενική συνέλευση" της Κυριακής.


Θα σε περιμένουμε στο στέκι, εσύ θα έρθεις; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου