Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Επετειακά άντα

Τριάντα Κοινοτικά Χρόνια γεμάτα αναμνήσεις για όσους πέρασαν και ιστορία για όσους βρίσκονται εδώ.



Σαν από σπόντα έπεσε η ιδέα πάνω στο τραπέζι κάποιας γενικής συνέλευσης. Πότε ιδρύθηκε, πως και κάπως έτσι είπαμε πως τριάντα χρόνια φοιτητικής δημιουργίας έπρεπε να τιμηθούν έστω καθημερινά μέσα από τις δράσεις των τμημάτων σήμερα. 


Προβολές, Αφιερώματα, θεατρικά παιχνίδια, τη φωτογραφική έκθεση, μια αναπαράσταση- αναβίωση παλιών φωτογραφιών και φυσικά τα πάρτι.

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται στο στέκι με εξαίρεση την έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στο καφέ «ΟΧΤΩ». 




Αναλυτικά το πρόγραμμα της 
«Κοινοτικής Εβδομάδας»


Δευτέρα 5/12
20:00 Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία [λογοτεχνικό-μουσικό τμήμα]

Το λογοτεχνικό σε συνεργασία με το μουσικό τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο από όλους μας ποιητή Νίκο Καββαδία, αποκαλούμενο και ως "ποιητή των θαλασσών", τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις19:00. 

Όσοι δεν τον γνωρίζουν, θα τον μάθουν και ίσως τον αγαπήσουν, μέσα από μια σειρά ποιημάτων, μελοποιημένων έργων του και βίντεο με περιγραφές γνωστών προσώπων των γραμμάτων και των τεχνών.



Η ποίηση του Καββαδία θα ξαναζωντανέψει χάρη στην Έφη Γεωργοπούλου και Νίκο Βαλαβάνη, μέλη του μουσικού τμήματος, οι οποίοι ανέλαβαν να μας παρουσιάσουν κάποια απ’ τα πιο γνωστά, ήδη μελοποιημένα ποιήματα του.

Τρίτη 6/12
21:00 Προβολή Ταινίας «Η μπαλάντα του Ναραγιάμα» (1983) του Shōhei Imamura. [κινηματογραφικό τμήμα]

Η κινηματογραφική μας ομάδα ξεκινά τις επετειακές προβολές των 30 χρόνων με μια από τις πλέον κλασικές ιαπωνικές ταινίες (συμπτωματικά σχεδόν τριάντα χρόνια πριν) καλεσμένος μας να προλογίσει και να συντονίσει τη συζήτηση γύρω από την ταινία ο κ. Β. Δαλκαβούκης.





Λίγα λόγια για την ταινία:
19ος αιώνας. Σε ένα μικρό ιαπωνικό χωριό, ο καθένας που αγγίζει τα 70 χρόνια πρέπει να πάει στην κορυφή του βουνού Ναραγιάμα για να πεθάνει. Ένδειξη  αυτοθυσίας για να μην είναι βάρος στις φτωχικές οικογένειές τους. Εάν κάποιος αρνηθεί, η οικογένεια του γνωρίζει την ατίμωση. Η Ορίν είναι 69 και η σειρά της έρχεται. Πρώτα, όμως, θέλει να βρει σύζυγο για τον μεγαλύτερο της γιο.


Βασισμένη στο βιβλίο «Narayama bushikō» και εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία του 1958. Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών την ίδια χρονιά.


Τετάρτη 7/12
21:00 Προβολή Ταινίας «Όλα τα αόρατα παιδιά» (2006)

Επτά ταινίες μικρού μήκους, οχτώ σκηνοθέτες μεγάλης αναγνώρισης και οι ιστορίες όλων των «αόρατων» παιδιών στις άκρες του κόσμου.

 Ο Εμίρ Κουστουρίτσα εκπροσωπεί τη Σερβία και το Μαυροβούνιο με την ταινία «Blue Gipsy» . Ο Σπάικ Λι τις ΗΠΑ με την ταινία «Jesus, Children of America», Ο Μεντί Σαρέφ εκπροσωπεί την Αφρική με την ταινία «Tanza». Η Κάτια Λουντ εκπροσωπεί τη Βραζιλία με την ταινία «Bilu & Joao». Ο Ρίντλεϊ Σκοτ και η κόρη του Τζόρνταν τη Μεγάλη Βρετανία με την ταινία «Jonathan». Ο Στέφανο Βενερούζο, εκπροσωπεί την Ιταλία με την ταινία «Ciro». Τέλος, ο Τζον Γου με την Κίνα στην ταινία «Song Song & Little Mao».


Αν τα παιδιά και οι νέοι είναι το αύριο αυτού του κόσμου τότε αυτοί οι ήρωες, τα «αόρατα» παιδιά, που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, είναι θύματα εκμετάλλευσης, βιώνουν τις κοινωνικές ανισότητες, επιβιώνουν σε εμπόλεμη ζώνη, πρέπει να αρχίσουν να φαίνονται.
Τη συζήτηση γύρω από την ταινία συντονίζει το κινηματογραφικό τμήμα.


Πέμπτη 8/12
21:00 Προβολή Ταινίας "Battle of the Year" (2013)[τμήμα breakdance]

Μια εισαγωγή στον χώρο του breakdance από το νέο τμήμα. Πως τα σώματα εκφράζονται μέσα από έναν συνδυασμό χορευτικής κίνησης και γυμναστικής. Σίγουρα έχετε δει κάποιον να "σπάει" το σώμα του με το ρυθμό της μουσικής, ίσως πειστείτε πως με πολύ εξάσκηση όλα είναι δυνατά.




Παρασκευή 9/12
12:30 Χορευτικό δρώμενο παραδοσιακού τμήματος στην Πλατεία

Στήνουμε χώρους αλλά όχι πανηγύρια στην κεντρική Πλατεία της πόλης με το παραδοσιακό τμήμα να δίνει το ρυθμό. Το μεσημέρι της Παρασκευής.

22:00 Escape Room [τμήμα επιτραπέζιων]

Ήρθε η ώρα του τελικού αγώνα. Οι ομάδες δημιουργήθηκαν, τα σενάρια γύρω από το έγκλημα γράφτηκαν και ήρθε η ώρα οι αντίπαλες ομάδες να λύσουν το μυστήριο. Νικήτρια η ομάδα που θα πλησιάσει πιο κοντά στη λύση.
Το "Escape Room" αποτελεί την πρώτη εξωστρεφή δράση του τμήματος επιτραπέζιων που φέτος για πρώτη χρονιά επιχειρεί να φέρει πιο κοντά τους νέους της πόλης. Κι όλα αυτά στο στέκι γύρω από αγαπημένα παιχνίδια. 

Η "Κοινοτική Εβδομάδα" 5-11/12 κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με πάρτι και φυσικά τις δράσεις των παλαιότερων τμημάτων του θεσμού.

Σάββατο 10/11
17:00  Παρουσίαση Έκθεσης φωτογραφικού τμήματος στο καφέ "ΟΧΤΩ" 

Ένα συρτάρι γεμάτο ιστορία. Γεμάτο παλιές αφίσες και φωτογραφίες.
Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τους νέους τότε και σήμερα είναι να τους ενώσουμε. 
Το φωτογραφικό τμήμα Κοινότητας Νέων Κομοτηνής γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας της Κοινότητας παρουσιάζει την φωτογραφική έκθεση του βασισμένη σε μια ιδέα αναπαραστατικής αποτύπωσης παλαιότερων φωτογραφιών. Στην έκθεση συμμετέχει η θεατρική ομάδα "contra rolos" της Κοινότητας.

Η έκθεση θα βρίσκεται όλη την κοινοτική εβδομάδα 5-11/12 στο καφέ Οκτώ (8) . Η παρουσίαση της έκθεσης από τα μέλη του τμήματος θα γίνει το Σάββατο στις 17:00 παρουσία παλιότερων μελών της Κοινότητας. Η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη

21:30 Beer-pong PARTY στο στέκι.

Τα πάρτι στο στέκι τείνουν να γίνουν θεσμός. Μετά την επιτυχία του "post- Halloween party" ένα ακόμη Σαββατόβραδο θα γεμίσει με γνώριμους και αγαπημένους ήχους, παιχνίδι, χορό και φυσικά άφθονη μπύρα. Στο μπαρ θα δεις τους συνήθεις ύποπτους και στα dj set κλασικά τα πάρτι animal των φοιτητικών σου χρόνων.

Κυριακή 11/12
19:00 Θεατρικά Παιχνίδια [θεατρική ομάδα "contra rolos"]

Κοινότητα χωρίς θεατρική ομάδα δεν υπάρχει. Ούτε και εορτασμοί των πρώτων -άντα χωρίς δράση. Πέραν της συμμετοχής της ομάδας contra rolos στην έκθεση φωτογραφίας, τα παιδιά φέρνουν το θεατρικό παιχνίδι στο στέκι, μια συνάντηση ανοιχτή σε όλους. 



22:00 "Ζωντανοί Μουσικοί" [live από το μουσικό τμήμα με έντεχνο ροκ]

Δε θα μπορούσαμε παρά να λήξουμε τα γενέθλια αυτά με ένα live από τα δικά μας παιδιά, με τραγούδια που ίσως και πριν από χρόνια ακούστηκαν στο στέκι. Ο χώρος άλλαξε, τα μέλη το ίδιο αλλά η ανάγκη για δημιουργία παρέμεινε. Μερικές καλό-κουρδισμένες κιθάρες, εξαιρετικές φωνές και κρασί για να κλείσετε μαζί μας αυτό τον σύντομο εορτασμό 30 χρόνων.


Τα πρώτα -άντα έφτασαν και όλα φαίνονται το ίδιο. Η επόμενη μέρα θα είναι η πρώτη σελίδα του νέου ημερολογίου για όσα δημιουργήσουμε για όσα ζήσουμε για όσα δούμε. Εσύ θα έρθεις;

*Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ σε όλες τις δράσεις
** Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στο στέκι
*** Η έκθεση του φωτογραφικού τμήματος θα βρίσκεται όλη την εβδομάδα στο καφέ "ΟΧΤΩ" ενώ η παρουσίαση από τα μέλη θα γίνει το Σάββατο.

Το event της κεντρικής εκδήλωσης στο facebook ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου